Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2022 12:10 - Богатството започва от ума
Автор: bliznaci Категория: Други   
Прочетен: 2165 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.04.2022 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


Парите! Един от най-емоционално заредените проблеми в живота ни.

Повечето хора са готови да се откажат далеч от по-ценни неща само и само да спечелят пари: напрягат се до краен предел, лишават се от времето, което биха могли да прекарат със семейството и приятелите, дори увреждат здравето си. 

Парите са могъщ източник на болка и удоволствие в нашето общество. Много често се използват като мерило за качеството на живот и разделител между бедни и богати. 

Антъни Робинс разглежда и предлага пет фундаментални ключа за създаване на трайно богатство.

  1. Първият ключ е способността да изкарваме по-големи доходи отпреди, т.е. способността да създаваме богатство.

Ако имате повече умения, повече способности, повече интелект, специализирани знания и капацитет  за неща, които малцина умеят, или просто мислите креативно и допринасяте по значителен начин, можете да печелите повече, отколкото някога сте предполагали. Най-важния и ефективен начин да повишите доходите си и да просперирате е да намерите начин постоянно да добавяте стойност към живота на хората.

Не е нужно да сте предприемач, за да добавяте стойност. Трябва обаче всеки ден да развивате знанията, уменията и способността да давате. Ето защо самообразованието е толкова важно.

     2. Вторият ключ е запазването на богатството.

Има само един начин да запазите богатството си: харчете по-малко, отколкото печелите, и инвестирайте разликата.

Може да ви звучи много познато, но това е единствения начин да си осигурите благоденствие в дългосрочен план. А единственият възможен начин да напрупате богатство е да определите процент от доходите си, който ще инвестирате.

Този принцип е известен на много хора; всички сме чували, че трябва да заделяме поне 10% от приходите си и да ги инвестираме. Малцина обаче го правят... и малцина забогатяват! Най-добрият начин да се подсигурите, че ще съхраните богатството си, е да изваждате по 10% от заплатата си и да ги инвестирате, още преди да сте ги взели в ръце.

Контролирайте разходите си. Не си съставяйте бюджет, а план за харчене.

     3. Третият ключ е увеличаване на богатството.

Как се постига? Като добавите още един прост, но значим фактор към уравнението, което току-що бе обяснено. 

За да бъдете богати, трябва да харчите по-малко, отколкото изкарвате; да инвестирате разликата и да реинвестирате допълнителните си приходи, за да увеличавате постоянно състоянието си. Повечето хор а са чували за геометричната прогресия, но малцина я разбират. Тя означава, че парите могат да работят за вас. Натрупването на капитал, който ви освобождава от нуждата да работите, се нарича критична маса.

     4. Четвъртият ключ е да опазите богатството си.

Много хора, сдобили се със звачително състояние, се чувстват точно толкова несигурни, колкото и когато на са имали нищо. Защо? Защото знаят, че във всеки един момент някой може да реши да им отнеме натрупаното богатство. 

Една от честите заблуди е, че финансовата защита използва тайни и измамни похвати. Истината е, че най-добрата политика е честността. Няма нужда да криете финансите си, а само да ги защитите. Дори този проблем да не стои пред вас в момента, той ще започне да ви тревожи веднага щом започнете да трупате състояние. Просто имайте предвид, че можете да вземете редица мерки, за да го решите.

      5. Петият ключ е радостта от богатството.

Много хора преминават през първите четири етапа, изкарват пари, но се чувстват празни, защото не са разбрали, че парите са само средство, а не цел. 

Не забравайте силата и ценността на благотворителността. Заделяйте част  от приходите си и ги дарявайте по начин, който ви доставя радост. Хубавото е, че така учите мозъка си, че имате повече от достатъчно и не страдате от недоимък. Тази нагласа сама  по себе си ще промени живота ви. 

Истинското богатство е емоция: чувство за абсолютно изобилие.

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bliznaci
Категория: Други
Прочетен: 63665
Постинги: 58
Коментари: 0
Гласове: 96
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол