Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2021 14:42 - 7 визуализации за изчистване на чакрите – Дорийн Върчу
Автор: bliznaci Категория: Други   
Прочетен: 176 Коментари: 0 Гласове:
0



 
image



Наред с медитациите, можете да изчистите и балансирате чакрите си с помощта на вътрешното си зрение и визуализация.

Тук ще споделя седем визуализации, които са изключително полезни:

      1.Бялата светлина

С вътрешното си зрение вижте широк стълб от ярка, кристално бяла светлина, който се спуска към темето на главата. Направете я толкова блестяща, колкото позволява въображението ви – например като десетки халогенни крушки.

Вижте как светлината прониква през върха на главата и изчиства всички тъмни и мътни петна от чакрите: коронната на темето, ушните от двете страни на главата, третото око мужду физическите очи, гърлената чакра, сърдечната, слънчевия сплит зад пъпа, сакралната на десетина сантиметра под пъпа и коренната в основата на гръбнака.

С вътрешното си зрение наблюдавайте как всички чакри светват и се изравняват по големина.

     2. Стъклени топки

Визуализирайте осем красиви стъклени топки, подредени една върху друга в следния ред, отгоре надолу:

  • Кралско пурпурно
  • Червено-виолетово
  • Тъмносиньо
  • Небесносиньо
  • Изумрудено-зелено
  • Слънчево-жълто
  • Яркооранжево
  • Рубинено-червено

Вижте как топките постепенно стават все по-големи и озарени от светлина. Накарайте ги да се разширят, докото се изравнят по размер. Представете си, че са напълно прозрачни, а цветовете им са съвсем чисти, без нито едно петънце върху стъклото.

    3Вакуумиране

Представете си огромна тръба на прахосмукачка, която се спуска от облаците в небесата. Тя е създадена така, че да изсмуква всички тъмни негативни енергии. Визуализирайте как тръбата навлиза през темето ви (коронната чакра). Решете дали да включите прахосмукачката на бавна, средна, висока или свърхвисока скорост. Можете да я насочите към определени места в чакрите, за да изсмучете тъмните участъци, или да я помолите да направи цялостно почистване на физическото и светлинното ви тяло.

     4Дишане на цветове

Поемете дъх много дълбоко и си представете, че вдишвате зелен цвят. Издишайте докрай жълто. После вдишайте синьо, колкото можете по-дълбоко и издишайте оранжево. След това вдишайте виолетово, като си представите, че навлиза във всяка ваша клетка и в кръвния поток. Накрая издишайте червено. Повторете целия процес три пъти.

      5Полет през мрежите

Представете си, че летите в астрала. Небето се дипли зад вас като тъмносиньо кадифе, обсипано с ярки звезди. В небето около вас виждате блестящи мрежи от кръстосани пръчки, подобни на неонови тръби от разноцветни светлини. Пръчките образуват празни квадрати, през които можете да преминете свободно. 

Представете си, че летите към мрежа от искрящо червено. Ето, сега преминавате покрай червените светещи тръби и чувате звуците от електрическите пулсации. Прелитайки през дупките на мрежата, усещате как всичките проблеми на нисшия Аз, свързани с парите, сигурността и професията, се остъргват докрай от пулсиращите червени тръби от светлина. 

След това решавате да полетите към една от оранжевите мрежи. Докато минавате през яркоосветения квадрат, всичките проблеми с тялото ви просто изчезват. Обръщате се и виждате, че грижите и тревогите ви за тялото, включително всички зависимости, са се закачили за оранжевия квадрат, през който току-що прелетяхте. Сега проблемите с физическото тяло са изчистени. С дълбока въздишка на облекчиние политате през мрежа от жълти тръби. Виждате и усещате как жълтата светлина отстранява всички остатъци от страхове, свързани с властта и контрола. Като огромна изтривалка светлинните тръби остъргват всички наноси и грижи от душата ви.

След това летите през прекрасна зелена мрежа. Забавлявате се, докато кръжите отново и отново през пулсиращите квадрати и се дивите на летателните си умения. Докато прехвърчате през всеки зелен квадрат, усещате как сърцето ви се препълва с топлата любов на Вселената. Гледайте как зелените пръчки остъргват всички ваши страхове, свързани с даването и получаването на любов.

Сега се чувствате толкова прекрасни и жизнени. Насочвате се към група пълсиращи светлосини мрежи. Чувате небесната музика, която звучи от тези сини квадрати, и ви се иска да запеете. Гласът ви се присъединява към песента на светлосините тръби и с огромно удоволствие усещате как гърлото ви се отваря докрай, за да изпита радостта от пълното себеизразяване.

Премятате се и подскачате ликуващо, докото летите към отсрещните кобалтовосини мрежи, които привличат вниманието ви. Красотата на електриково-сините пръчки на фона на кадифеното нощно небе направо ви спира дъха. Обикаляте наоколо и се провирате между тях, а всичките блокажи, които пречат на ясното ви виждане, се изчистват с помощта на магнитната сила на сините квадрати. Приближвате си лицето много, много плътно до една от кобалтово сините пръчки и усещате как се потапяте в прекрасно тъмносиньо сияние. Синьото пулсира с равномерен ритъм – едно, едно, едно – и вие чувствате как третото ви око се отваря напълно в отговор на пулсациите. 

Оглеждате се наоколо – цветовете по небето ви се струват по-ярки от всякога. Вдясно забелязвате група червено-лилави мрежи и политате към тях. Те пеят в хармоничен акорд, нежен и успокояващ като ангелска музика. Докато летите през празните квадрати, установявате, че слухът ви става изключително остър. Чувате всяка нота, всеки тон от небесната музика на тези мрежи и благодарите, че духовния ви слух вече е напълно развит.

Летите весело насам-натам, докато една група мрежи в кралско пурпурно не привлича погледа ви. Ярките, наситени пурпурни оттенъци на неоновите тръби са просто изумителни. Веднага се насочвате към тях и прелитате през празните квадрати. Забелязвате, че се чувствате все по-добре и по-добре, все по-леки и по-леки, сякаш сте си върнали онова чувство за покой и свобода, което не сте изпитвали от години. 

В най-прекрасно настроение политате обратно към Земята, към своята страна, влизате в своя град и се прибирате у дома.

Отворете очи и се протегнете. Чувствате се великолепно, много жизнени и духовно презаредени.

        6Храмът на изцелението

Затворете очи и вдишайте много дълбоко няколко пъти. Представете си, че пред вас стоят две същества от сияйна бяла светлина. Те ви обичат много и вие усещате как върху вас се излива тяхната безусловна, неосъждаща любов. Те ви познават и вие знаете кои са.

Съществата ви хващат за ръка и вие се оставяте да ви водят. Поглеждате надолу и разбирате, че тримата се реете в небето. Стаята, в която бяхте допреди малко, е изчезнала. Сега виждате само двете същества от светлина. Оглеждате се и забелязвате, че сте облечени в блестяща бяла роба. Това е най-удобната и естествена дреха, която някога сте носили. 

Стигате до красив куполообразен храм. Светлинните същества ви насочват да застанете на висока кръгла платформа. Забелязвате сводистите прозорци около купола на храма. Стъклата им са оцветени в различни нюанси и приличат на скъпоценни камъни. После мощен лъч пронизва прозореца с червено стъкло и вие се покривате с червена светлина. 

Светлинните същества ви молят да вдишате дълбоко. Докато издишвате, светлинния лъч се процежда през следващия прозорец и вие потъвате в неговото оранжево сияние. Съществата от светлина ви показват как да се завъртите бавно по посока на часовниковата стрелка, за да може цялото ви тяло да се покрие с оранжево. Когато опишете пълен кръг, от жълтия прозорец също бликва светлина. Тялото ви грее като слънце, а вие усещате топлина и любов. 

След това светлината бликва от зеления прозорец и вие с удивление разглеждате ръцете си, от които струи яркозелено сияние. След това лъчът минава през светлосиния прозорец. Вие се къпите във великолепната му синева – като водите на кристално чисто езеро. Светлинните същества ви напомнят да продължавате да дишате много дълбоко. През това време светлината потича от тъмносиния прозорец. Тялото ви е обгърнато от този наситен цвят, а вие се възхищавате колко вълшебно проблясва робата ви на тъмносиня светлина. 

После светлинния стълб тръгва от лилаво-червения прозорец и вие усещате как ви обзема възторг от мощната енергия на тази цветна светлина, която ви обгръща. След това тя бликва от виолетовия прозорец и внезапно в храма зазвучава музика. Поглежате нагоре и вождате стотици ангели и херувими , които кръжат  около вас. Те и се усмихват нежно и вие им отвръщате с широка усмивка. Светлината бликва от всички прозорци едновременно и изпълва храма. Вие наблюдавате как блестящите струи в цветовете на дъгата танцуват около ангелите, светлинните същества и около вас. 

Вашите придружители протягат ръце и ви помагат да слезете от платформата. ие установявате колко леко и прекрасно се чувствате, докато те ви връщат обратно в стаята ви. Отваряте очи и осъзнавате, че току-що сте получили най-подмладяващото лечение в Храна на изцелението.

     7Отваряне на третото око

Представете си, че ви обгръща златисто-бяла светлина. Вдишвайте я, докато изпълни цялата ви глава. Издишайте и със следващото дълбоко вдишване вижте как светлината се уплътнява и се оформя в дебело здраво въже. Вижте и почувствайте как въжето от златна светлина се промушва през третото ви око, преминава през главата ви и излиза обратно навън през окото.

Може да усетите леко напрежение в тази област, докато въжето от светлина прочиства и отваря третото ви око. Ако е било затворено от дълги години и в продължение на много животи, може да почунствате дискомфорт. Вдишвайте и издишвайте, докато това чувство изчезне напълно. 

Когато вътрешното ви чувство ви подскаже да спрете, представете си как издишвате златисто-бяла светлина и тя изпълва стаята. Вижте как клепачът на третото ви око радостно се отваря, а то е щастливо, че се есъбудило напълно и сега може да ви насочва чрез правилни и точни образи.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bliznaci
Категория: Други
Прочетен: 64537
Постинги: 59
Коментари: 0
Гласове: 97
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол