Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2020 19:34 - Шест фундаментални елемента на успешните връзки
Автор: bliznaci Категория: Други   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 24.03.2020 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте, Усмивки!


image

Успехът не струва нищо, ако няма с кого да го споделим. Най-желаната човешка емоция е връзката с другите.

  1. Ако не познавате ценностите и правилата на хората, с които имате връзка, обречени сте на страдание. Дори да се обичате, ако по някаква причина постоянно нарушавате правилата си, връзката ви ще търпи разочарования и сътресения. Ако познавате правилата на другия, можете да отбиете предизвикателствата в зародиш.
  2. Едни от най-големите трудности във връзките произтичат от факта, че повечето хора започват връзка, за да получат нещо: да намерят някого, който ще ги накара да се чувстват добре.

В действителност единствения начин връзката да просъществува е да гледате на нея като възможност да давате, а не да получавате.

3. Като всичко останало в живота, за да оцелее връзката ви, тя се нуждае от определени неща – и трябва да бъде предпазена от други.

В книгата си „Как да поддржаме любовта“ Барбара де Анджелис очертава четири опасни фази, които могат да убият една връзка. Ако ги открим навреме, можем да се намесим веднага и да отстраним проблема, преди да застраши цялата връзка.

Фаза 1 . Съпротива.

Първата фаза на затруднението вв връзката е усещането за съпротива. Практически всеки, който е имал връзка, е изпитвал чувство на съпротива срещу нещо, което партньорът му е казал или направил. Нормална реакция, когато правим изключение или се дразним, или се чувстваме леко дистанцирани от човека до себе си. Мже би се е пошегувал по начин, който ви е станал неприятен. Проблемът, естествено,е, че повечето хора не споделят чувството и то преминава във …

Фаза 2. Негудование.

Ако не се справите със съпротивата, тя прераства в негодувание. Вече не сте просто подразнени, а ядосани на партньора си. Започвате да се отдалечавате от него и издигате емоционална бариера помежду си. Негодуванието погубва интимността и е разрушителен модел, който, оставен сам на себе си, набира все по-голяма сила. Ако не бъде променен или споделен, той се превръща във …

Фаза 3. Отхвърляне.

Когато се натрупа прекалено много негодувание, започвате да обвинявате партньора си и да го нападате вербално или невербално. Настъпва не само емоционална, но и физическа раздяла. Ако отхвърлянето продължи, за да намалим болката, пристъпваме към …

Фаза 4. Наказание.

Когато ви омръзне да се борите с гнева, съпровождащ фазата на отхвърлянето, вие се опитвате да намалите болката с емоционално вцепенение. Избягвате болката, но заедно с нея избягвате страстта и вълнението. Това е най-опасната фаза, защото в нея любовниците се превръщат в съквартиранти. Никой друг не знае, че двамата имат проблеми, защото никога не се карат, но от връзката им не е останало нищо.

Как да предотвратим тези предизвикателства?

Отговорът е много прост: общувайте.


image

4. Превърнете връзката си в един от най-висшите приоритети в живота си. В противен случай тя ще остане на заден план спрямо всички по-належащи ангажименти на всекидневието. Емоциите и страстта постепенно ще угаснат. Не искаме да изгубим силата на връзката си само защото сме увлечени от правилното си ежедневие или сме привикнали с вълненията и страстта.

5. Един от най-важните модели, които всяка връзка в самото начало, е всеки ден да се фокусирате върху усъвършенстването на връзката си, вместо да мислите какво би станало, ако тя приключи. Помнете, че преживяваме това, върху което се фокусираме. Ако постоянно мислим за страха от провал на връзката си, ще започнем несзнателно да я саботираме, за де се измъкнем от нея, преди да е станало тврде болезнено.

От този принцип следва правилот,че ако искате връзката ви да устои, никога, никога, никога не заплашвайте самата връзка. С други думи, никога не казвайте: Ако направиш еди-какво си, ще те напусна. Самата фраза поражда такава възможност и подклажда дестабилизиращ страх и у двамата партньори. Фокусирайте се върху целта, не върху страха си.

6. Всеки ден си припомняйте нещата, които обичате у човека до себе си. Укрепвайте връзката си и освежавайте чувството на близост и привличане. Питайте го често: Как изадих късмета да те намеря?. Осъзнавайте привилегията да споделте живота си с този човек; чувствайте удоволствието и го твърждавайте в нервната си система. Никога не спирайте да търсите нови начини да се изненадвате един друг. В противен случай навикът ще измести любовта и ще започнете да приемате другия за даденост. Откривайте и създавайте специални моменти, които ще превърнат връзката ви в образец за подражание, а за любовта ви ще се носят легенди!

 

 

"В пълното сърце има място за всичко, в празното няма за нищо."

Антонио Порчия

image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bliznaci
Категория: Други
Прочетен: 63717
Постинги: 58
Коментари: 0
Гласове: 96
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол